bagely

Bezlepkové bagely s pažitkovou pomazánkou

Pečení nám celkem jde, a tak jsme se vrhli na kouzelné bezlepkové bagely. K nim jsme si udělali výbornou pažitkovou pomazánku. Ochutnáte s námi?

Ingredience:

Na bagely:
3 ½ hrnku mandlové mouky,
½ hrnku tapiokové mouky,
2 lžičky kypřícího prášku,
2 lžíce slunečnicových semínek,
1 lžíce dýňových semínek,
1 lžíce seznamu,
1 lžíce zlatého lnu,
1 hrnek teplé vody,
½ lžičky soli,
1 lžíce olivového oleje

Na pomazánku:
1 balení Tatra Tvarohu měkkého polotučného,
4 lžíce nasekané pažitky,
sůl

Postup:

  1. V míse smíchejte obě mouky (místo tapiokové mouky můžete použít rozemleté tapiokové perly), kypřící prášek a sůl. Přilijte vodu, přidejte semínka a vypracujte těsto. Nechte 15 minut odpočívat.
  2. Vytvarujte bagely a vyskládejte je na plech s pečicím papírem. Pokud máte formu na bagely/donuty, vymažte ji a naplňte těstem. Vršek bagelů potřete olejem a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  3. Tvaroh smíchejte s nasekanou pažitkou a osolte dle potřeby. Podávejte s upečenými bagely.
Bezlepkové slané pagáčky

Sladkostí je docela dost... Pro změnu můžeme vyzkoušet upéci něco slaného, například slovenské bezlepkové máslové pagáčky. Příp

Bezlepkové slané pagáčky
Koláč s jablky a pudinkem

Pokud nemáme nadváhu, tak moučníků není nikdy dost:-), zvláště, když jsme si my trochu starší ty bezlepkové dříve nemohli moc

Koláč s jablky a pudinkem
Bezlepková třešňová bublanina

Pokud máme na zahradě nebo z obchodu právě zralé třešně, můžeme udělat na neděli bezlepkovou bublaninu.

Bezlepková třešňová bublanina