bagely

Bezlepkové bagely s pažitkovou pomazánkou

Pečení nám celkem jde, a tak jsme se vrhli na kouzelné bezlepkové bagely. K nim jsme si udělali výbornou pažitkovou pomazánku. Ochutnáte s námi?

Ingredience:

Na bagely:
3 ½ hrnku mandlové mouky,
½ hrnku tapiokové mouky,
2 lžičky kypřícího prášku,
2 lžíce slunečnicových semínek,
1 lžíce dýňových semínek,
1 lžíce seznamu,
1 lžíce zlatého lnu,
1 hrnek teplé vody,
½ lžičky soli,
1 lžíce olivového oleje

Na pomazánku:
1 balení Tatra Tvarohu měkkého polotučného,
4 lžíce nasekané pažitky,
sůl

Postup:

  1. V míse smíchejte obě mouky (místo tapiokové mouky můžete použít rozemleté tapiokové perly), kypřící prášek a sůl. Přilijte vodu, přidejte semínka a vypracujte těsto. Nechte 15 minut odpočívat.
  2. Vytvarujte bagely a vyskládejte je na plech s pečicím papírem. Pokud máte formu na bagely/donuty, vymažte ji a naplňte těstem. Vršek bagelů potřete olejem a dejte péct zhruba na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  3. Tvaroh smíchejte s nasekanou pažitkou a osolte dle potřeby. Podávejte s upečenými bagely.
Broskvový bezlepkový koláč

Ještě je na trhu plno zralých broskví, takže je můžeme použít, povařit a upéci si broskvový bezlepkový koláč. Recept je odměře

Broskvový bezlepkový koláč