kureci

Grilované kuřecí s okurkovým salátem

Lehká letní večeře je tu!

Ingredience:
Na grilované kuřecí:
4 kuřecí prsa,
1 lžička mletého koriandru,
hrst čerstvého koriandru,
¼ hrnku olivového oleje,
sůl a pepř,
1 lžíce citronové šťávy.

Na okurkový salát:
2 větší salátové okurky,
1 červená cibule,
½ hrnku Olma Kysané smetany,
2 lžíce bílého octa,
½ lžičky soli,
2 lžíce cukru,
2 lžičky čerstvého kopru.

Postup:
1.    V misce smíchejte olivový olej, mletý koriandr a sůl a pepř. Prsní řízky lehce naklepejte a potřete směsí. Nechte je alespoň půl hodiny marinovat a poté ogrilujte (zhruba 5 minut z každé strany).
2.    Okurky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Ve větší míse smíchejte nakrájenou zeleninu a přidejte zbylé ingredience na salát. Pořádně promíchejte a nechte chvilku v chladu odležet. Podávejte s grilovaným kuřecím.

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku

Hodně bezlepkářů si nechává vánočky péct, zvláště když v posledních letech jde kvalita přece jen nahoru. Pokud ale chcete vyzko

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku
Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo

To, že pohanka není častějším jídlem v současné české kuchyni, je velká škoda, ještě větší, že není moc rozšířená ani na jídeln

Italská pohanka: Rychlé a zdravé jídlo