kvetak

Květák v bezlepkovém těstíčku s domácí tatarkou

Lehčí, bezmasou variantu oběda si můžeme v klidu dopřát teď v létě, kdy je sezóna květáku. A proto jsme se pustili do díla! dělali jsme si tolik oblíbený květák v těstíčku.

Ingredience:

Na těstíčko:
1 celý květák,
3 Česká vejce,
6 lžic rýžové mouky,
3 lžíce strouhaného parmazánu,
1½ lžičky sušeného česneku,
1½ lžičky mleté papriky,
½ lžičky kurkumy,
3 lžičky oregana,
1 lžička soli

Na domácí tatarku:
2 Česká vejce,
3 kyselé okurky + trochu láku,
1 lžička dijonské hořčice,
1 lžička citronové šťávy,
1 lžička soli,
250 ml řepkového oleje

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Květák očistěte a rozdělte na menší růžičky. Vejce rozkvedlejte, sypké ingredience na těstíčko smíchejte. Každou růžičku nejprve obalte ve vejcích a poté v sypké směsi a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 30 minut. V polovině času nezapomeňte růžičky otočit.
  2. Okurky nakrájejte nadrobno a nasypejte do vysoké nádoby. Přidejte sůl, citronovou šťávu, hořčici a vejce. Promíchejte mixérem na nejvyšší rychlost, jakmile je směs kompaktní, po troškách za stálého míchání přilévejte olej. (Pokud je tatarka příliš tekutá, vmíchejte do ní ½ lžičky xanthanové gumy.) Poté dejte alespoň na 30 minut odležet do lednice.
  3. Obalený květák podávejte s tatarkou.
Kuřecí stripsy s barbecue omáčkou

Americké, a přesto domácí! Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na bezlepkové obalované kuřecí stripsy s pikantní...

Kuřecí stripsy s barbecue omáčkou
Pestrý kuřecí pilaf

Základní surovinu pilafu (či pilavu) tvoří rýže nebo pšeničný bulgur. S Bezlepek.cz můžete zkusit vynikající, bezpečně...

Pestrý kuřecí pilaf
Limetkový cheesecake

Kdo si dá „číský dort“ neboli chese-kake? Tento zákusek je legendou českého gatrokutilství, ale my...

Limetkový cheesecake