minipavlova

Mini Pavlovky s lesním ovocem

Dezert, který milujeme! A není potřeba dělat velký dort, naopak tyhle „mini Pavlovky“ jsou snad ještě lepší pro svoji krásu a snadné dělení mezi všechny zájemce o vynikající laskominu třeba ke kávě.

Ingredience:

Na mini Pavlovky:
4 bílky z Českých vajec velikosti L,
1 hrnek moučkového cukru,
2 lžíce kukuřičného škrobu,
½ lžíce citronové šťávy,
1 lžička vanilkového extraktu

Na ozdobu:
1 balení Tatra Smetany ke šlehání,
1 lžička vanilkového extraktu,
hrst jahod,
hrst borůvek,
hrst malin,
lístky máty na ozdobu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 100 °C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  2. Bílky (musí mít pokojovou teplotu!) šlehejte na nejvyšší výkon zhruba 1 minutu. Poté za stálého šlehání přidejte postupně moučkový cukr. Následně šlehejte cca 5-7 minut. Ke konci přilijte šťávu a kukuřičný škrob a prošlehejte.
  3. Zdobící pytlík s ozdobnou špičkou naplňte bílkovou směsí a na připravený pečicí papír vytvořte 8-10 hnízdeček s vyšším okrajem. Lžičkou v nich zvýrazněte důlek, aby se do nich později vešla šlehačka.
  4. Dejte je na 1 hodinu a 15 minut do trouby. Neotvírejte ji a po uplynutí doby ji vypněte a nechte v nich dortíčky ještě 30 minut dojít. Díky tomu budou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné.
  5. Jakmile jsou vychladlé, vyšlehejte šlehačku s vanilkovým extraktem, naplňte jí dortíčky, ozdobte ovocem a mátou a ihned podávejte.
Tyrolské brambory

  pro 2 osoby:   300 g brambor 100 g slaniny 1 cibule 3 lžíce...

Tyrolské brambory
Hřejivá dýňová polévka

Polévky máme fakt rádi. Tahle je jednoduchá, sitá a prozáří vám podzimní den. Zkuste ji,...

Hřejivá dýňová polévka
Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party...

Hummus z červené řepy