Rozžhavte gril! Přinášíme grilované kuřecí souvlaki

Je to „easy“ jak dva špízy!

Ingredience:

Na špízy:
2 kuřecí prsní řízky,
3 citrony,
3 lžíce olivového oleje,
3 stroužky česneku,
2 lžičky sušeného oregana,
sůl a pepř,
petrželka na ozdobu,
8-10 špejlí

Na tzatziki:
1 hrnek řeckého jogurtu,
1 salátová okurka,
šťáva z citronu,
1 lžíce olivového oleje,
1 lžíce nasekaného kopru,
1 stroužek česneku,
sůl a pepř

Postup:

  1. Špejle před grilováním alespoň na 30 minut namočte.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na 3cm kousky. Dejte je do větší mísy a pokapejte šťávou z jednoho citronu. Přidejte 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky prolisovaného česneku, oregano, osolte a opepřete. Nechte v chladu marinovat zhruba 25-30 minut.
  3. Mezitím si připravte tzatziki. Salátovou okurku oloupejte, nastrouhejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi na tzatziky. Osolte a opepřete dle chuti a dejte do lednice.
  4. Kuřecí kousky napíchejte spolu s na plátky nakrájenými zbylými citrony na špejle a z každé strany ogrilujte.
  5. Podávejte s vychlazenými tzatziki.
Brambory Hasselback

Vařené, pečené, šťouchané, smažené, grilované, vyšlehané na kaši nebo plněné libovolnou nádivkou, naslano, nasladko a...

Brambory Hasselback
Silvestrovská plněná vejce

Silvestrovské jednohubky můžete letos ozvláštnit přirozeně bezlepkovými plněnými vejci. Rychlá příprava a zdravé suroviny potěš

Silvestrovská plněná vejce