quiche

Zeleninový quiche. Lehká a rychlá letní večeře

Není třeba hodiny stát u plotny a přitom si pochutnat na něčem dobrém. Lehkou, rychlou a vyletněnou večeři představuje francouzský quiche, neboli slaný koláč. U nás v zeleninové variantě.

Ingredience:
2 větší oloupané brambory,
70 g mandlové mouky,
¼ hrnku Tatra plnotučného mléka,
1 lžíce olivového oleje,
hrst nakrájené zelené papriky,
hrst nakrájené žluté papriky,
hrst nakrájené červené papriky,
2 hrnky oloupaných a nakrájených žampionů,
sůl a pepř podle chuti,
70 g sýru Gorgonzola,
4 vejce,
1 hrnek Tatra Smetany ke šlehání,
1 hrnek nasekaného baby špenátu,
Snítka tymiánu

Postup:

  1. Brambory uvařte doměkka (cca 15 minut ve vroucí vodě). Troubu předehřejte na 175 °C.
  2. Uvařené brambory rozmačkejte, přilijte k nim mléko a dle chuti osolte. Ručním mixérem připravte kaši. Do kaše přisypte mandlovou mouku a zamíchejte.
  3. Formu na koláč vymažte olejem, kaši rozprostřete po dně a stranách tak, abyste vytvořili základ na quiche, potřete zbylým olejem a dejte na 30 minut do trouby.
  4. Vyjměte z trouby, nechte chvilku vychladnout a vyskládejte rovnoměrně na krustu žampiony, papriky, baby špenát, gorgonzolu a posypte lístečky tymiánu.
  5. V hlubší nádobě rozkvedlejte vejce, přimíchejte k nim smetanu, osolte a opepřete a směs opatrně vlijte na připravený základ quiche.
  6. Dejte do trouby na 30-40 minut a poté nechte vychladnout.

Také vaše děti milují pizzu? Jasně, nesmí se to s ní přehánět, ale jako odměna...

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky

Jen tak na zub se hodí třeba slané tyčinky. Příprava těch bezlepkových není moc náročná a se vším zabere sotva hodinku.

Jak na bezlepkové křehké slané tyčinky