boruvkove knedliky

Borůvkové knedlíky

Pro borůvkové knedlíky jsme ochotni udělat skoro cokoliv. Jde o takovou lahůdku, že ji chováme jako jedno z top jídel v pořadníku našich nejoblíbenějších pokrmů. A teď nazrál čas borůvkové knedlíky konečně zase udělat.

Ingredience:
250 g Tatra Polotučného tvarohu,
1 České vejce,
1 žloutek z Českého vejce,
1 ¼ hrnku jemné rýžové krupičky + na posypání,
špetka soli,
1 lžíce krupicového cukru,
hrnek lesních borůvek,
strouhaný tvrdý tvaroh a moučkový cukr na posypání,
rozpuštěné Olma Máslo na omaštění

Postup:

  1. Vejce utřete s tvarohem, cukrem a solí a postupně přisypávejte krupičku. Vypracujte nelepivé těsto. Z něj vyválejte váleček a nožem rozdělete na stejné, menší kousky. Z nich vypracujte kuličku, kterou zploštěte na dlani.
  2. Doprostřed dejte větší lžičku borůvek a zabalte je do knedlíčku. Knedlík obalte v krupičce a vhoďte do vroucí vody. Vařte, dokud nevyplavou knedlíky na hladinu a poté vařte ještě minutu.
  3. Podávejte posypané tvrdým tvarohem, cukrem a omaštěné máslem.
Müsli tyčinky

8-12 ks 2 hrnky pohankových vloček 1 hrnek ořechů a semínek (mandle, strouhaný sušený kokos,...

Müsli tyčinky
Domácí vaječný likér

U „vaječňáku“ platí více než jinde, že kupovaný se tomu domácímu vyrovná jen těžko. Důvod...

Domácí vaječný likér