boruvkove knedliky

Borůvkové knedlíky

Pro borůvkové knedlíky jsme ochotni udělat skoro cokoliv. Jde o takovou lahůdku, že ji chováme jako jedno z top jídel v pořadníku našich nejoblíbenějších pokrmů. A teď nazrál čas borůvkové knedlíky konečně zase udělat.

Ingredience:
250 g Tatra Polotučného tvarohu,
1 České vejce,
1 žloutek z Českého vejce,
1 ¼ hrnku jemné rýžové krupičky + na posypání,
špetka soli,
1 lžíce krupicového cukru,
hrnek lesních borůvek,
strouhaný tvrdý tvaroh a moučkový cukr na posypání,
rozpuštěné Olma Máslo na omaštění

Postup:

  1. Vejce utřete s tvarohem, cukrem a solí a postupně přisypávejte krupičku. Vypracujte nelepivé těsto. Z něj vyválejte váleček a nožem rozdělete na stejné, menší kousky. Z nich vypracujte kuličku, kterou zploštěte na dlani.
  2. Doprostřed dejte větší lžičku borůvek a zabalte je do knedlíčku. Knedlík obalte v krupičce a vhoďte do vroucí vody. Vařte, dokud nevyplavou knedlíky na hladinu a poté vařte ještě minutu.
  3. Podávejte posypané tvrdým tvarohem, cukrem a omaštěné máslem.
Upečte si bezlepkový perník

Naši blízcí mlsají a mlsají, a my bychom si tak rádi dali ty dobroty s nimi, ale nemůžeme. Přesto máme stále více a více možnos

Upečte si bezlepkový perník
Vyzkoušejme trochu jinou vánočku

Hodně bezlepkářů si nechává vánočky péct, zvláště když v posledních letech jde kvalita přece jen nahoru. Pokud ale chcete vyzko

Vyzkoušejme trochu jinou vánočku
Jak na bezlepkové povidlové buchty

Zase se blíží víkend, ovoce je pořád dost, i švestek, tak proč si nedopřát trochu buchet k pořádnému zakousnutí.

Jak na bezlepkové povidlové buchty
Rychlé bezlepkové bramborové noky

Bramborové noky jsou takové jídlo, které si můžeme uvařit v podstatě kdykoliv, hodí se k řadě pokrmů a příprava není vůbec slož

Rychlé bezlepkové bramborové noky