5U4A2959

Cuketové lasagne bez lepku

Sezóna cuket je v plném proudu a my víme, co s nimi! Vyzkoušejte lehkou letní verzi italských lasagní, bezlepkově a místo těstovinových plátů radši se zeleninou!

Ingredience

  • 450 g mletého masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 3 středně velké cukety
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 500 g loupaných rajčat v konzervě
  • 2 lžíce Tatra másla
  • 2 lžíce bezlepkové mouky
  • 300 ml Tatra Plnotučného mléka
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • Sůl a pepř
  • 100 g strouhané mozzarelly
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 5 cherry rajčátek
  • Čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahněte maso. Přidejte nastrouhanou mrkev a orestujte. Přidejte prolisovaný česnek a rajčatovou pastu. Osolte a opepřete. Následně přidejte konzervovaná rajčata, vývar, promíchejte a nechte vařit do zhoustnutí.
  2. Cukety omyjte, nakrájejte na plátky o tloušťce cca 0,5 cm a otřete z nich přebytečnou vodu.
  3. Nyní si připravte bešamelovou omáčku. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, přidejte mouku a lehce osmahněte. Přilijte mléko a rozmíchejte. Povařte do zhoustnutí, osolte a opepřete, vmíchejte muškátový oříšek a nechte omáčku vychladnout.
  4. Do pekáčku vyskládejte první vrstvu cukety, potřete třetinou masové směsi, následně čtvrtinou bešamelové omáčky. Opakujte ještě dvakrát a poslední vrstvu cukety potřete zbylou bešamelovou omáčkou, posypte strouhanými sýry a ozdobte přepůlenými cherry rajčátky.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečte zhruba 20-25 minut.
  6. Před servírováním ozdobte bazalkou.

Krásné léto a dobrou chuť vám přeje Bezlepek.cz!

Čokoládové sušenky bez lepku

Pokud byste chtěli třeba Vašemu školákovi dopřát nějakou tu odměnu pro zpříjemnění začátku školního roku,...

Čokoládové sušenky bez lepku