thajska polevka

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Je libo něco ostřejšího? Touto polévkou skvěle zakončíte letošní tropické léto.

Ingredience:

2 středně velké kuřecí prsní řízky

1 lžíce kokosového oleje

1 šalotka

3 stroužky česneku

½ červené chilli papričky

½ jalapeňos papričky

2 cm najemno nakrájeného zázvoru

2 lžíce žluté kari pasty

2 lžíce citronové trávy

2 hrnky kuřecího vývaru

800 ml kokosového mléka

150 g baby žampionů (nemusí se loupat)

2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru

2 lžíce rybí omáčky

3 lžíce limetkové šťávě

2 jarní cibulky

čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte kokosový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, zázvor, citronovou trávu, na kolečka nakrájené papričky a kari pastu. Promíchejte a povařte 5 minut.
  2. Zalijte kuřecím vývarem, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso, přiveďte k varu a vařte 30 minut.
  3. Přidejte kokosové mléko, nakrájené žampiony, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu a vařte dalších 5 minut.
  4. Na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku a podávejte posypané čerstvým koriandrem.
Jak na bezlepkovou vánočku

Čas Adventu, čas pečení. Aspoň pro někoho. Receptů na bezlepkovou vánočku je celá řada. Uvádíme jeden z nich, třeba bude chutna

Jak na bezlepkovou vánočku