thajska polevka

Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai

Je libo něco ostřejšího? Touto polévkou skvěle zakončíte letošní tropické léto.

Ingredience:

2 středně velké kuřecí prsní řízky

1 lžíce kokosového oleje

1 šalotka

3 stroužky česneku

½ červené chilli papričky

½ jalapeňos papričky

2 cm najemno nakrájeného zázvoru

2 lžíce žluté kari pasty

2 lžíce citronové trávy

2 hrnky kuřecího vývaru

800 ml kokosového mléka

150 g baby žampionů (nemusí se loupat)

2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru

2 lžíce rybí omáčky

3 lžíce limetkové šťávě

2 jarní cibulky

čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Ve větším hrnci rozehřejte kokosový olej. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, zázvor, citronovou trávu, na kolečka nakrájené papričky a kari pastu. Promíchejte a povařte 5 minut.
  2. Zalijte kuřecím vývarem, přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso, přiveďte k varu a vařte 30 minut.
  3. Přidejte kokosové mléko, nakrájené žampiony, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu a vařte dalších 5 minut.
  4. Na závěr přidejte nakrájenou jarní cibulku a podávejte posypané čerstvým koriandrem.
Tři recepty pro zdraví

Především bychom měli vědět, že imunitní systém tvoří soubor mnoha orgánů, patří sem sliznice střev,...

Tři recepty pro zdraví
Bezlepkové velikonoční sušenky

O letošních Velikonocích nemusíte přibrat ani gram, a přesto si můžete dopřát k čaji nebo...

Bezlepkové velikonoční sušenky
Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok

Na Nový rok to chce nějakou tu mňamku. Třeba měkké bezlepkové perníčky. Příprava zabere trochu času, ale zato si pak pochutnáme

Měkké bezlepkové perníčky na Nový rok