dynovy kolac

Slaný koláč s dýní a rukolou

Na tuhle sezónu se těšíme celý rok! A Vy? Podzim je plný barev a taky plný chutí!

Ingredience:
250 g Olma Tradičního pomazánkového natur,
1 větší dýni Hokkaido,
2 lžíce olivového oleje,
320 g bezlepkového listového těsta,
Menší hrst nasekaných lístků šalvěje,
1 lžička muškátového oříšku,
1 lžička citronové kůry,
šťáva z ½ citronu,
2 hrsti rukoly,
30 g piniových ořechů,
1 lžička sušeného chilli,
sůl a pepř

Postup:

  1. Dýni Hokkaido omyjte (nemusíte loupat), lžící vydlabejte semínka a nakrájejte na menší kostičky. Plech na pečení vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj dýni, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, posypte chilli a šalvějem. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 30 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
  2. Listové těsto rozválejte tak, aby se vám vešlo na plech vyložený pečicím papírem a vytvořili jste zhruba 1 cm vysoký okraj. Těsto propíchejte vidličkou, aby se při pečení příliš nenafouklo a dejte do trouby na 10 minut.
  3. Mezitím promíchejte pomazánkové s citronovou kůrou, šťávou a muškátovým oříškem. Potřete jím upečené listové těsto, posypte opečenou dýní a zapečte dalších 10 minut.
  4. Nechte pár minut vychladnout, posypte piniovými oříšky a rukolou a podávejte.
Tvarohový koláč k Svátku sousedů

Víte, že na dnešek připadá Svátek sousedů? Ne? Tak zkuste připravit náš rychlý tvarohový dort,...

Tvarohový koláč k Svátku sousedů
Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party...

Hummus z červené řepy