pekan-cheesecake

Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Úžasná kombinace dýně, karamelu a směsi koření, která na podzim zahřeje! Ať už chystáte oslavu narozenin nebo chcete rodinu o víkendu překvapit něčím opravdu exkluzivním, víme, jak na to. Dnes s námi můžete vyzkoušet bezlepkový cheesecake zdobený sněhovými pusinkami. No není krásný už jen na pohled?

Ingredience:

  • 90 g máslových bezlepkových sušenek
  • 50 g pekanových ořechů
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • ¼ hrnku rozpuštěného Tatra másla
  • ¾ hrnku dýňového pyré
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 5 Českých vajec
  • ¼ lžičky soli
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 230 g smetanového přírodního sýru
  • 2 lžíce Olma Smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g moučkového cukru

Na ozdobu:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Sušenky rozlámejte a dejte do mixéru spolu s pekanovými ořechy a rozsekejte dohladka. Přimíchejte třtinový cukr, přilijte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Rozprostřete jej do vymazené formy a dejte na 10 minut do trouby.
  2. Smíchejte ¾ hrnku krystalového cukru s dýňovým pyré, 4 žloutky (bílky schovejte na sněhové pusinky), kořením a solí.
  3. Ve vyšší míse vyšlehejte dohladka přírodní sýr, postupně přidejte zbylý cukr, přidejte celé vejce a smetanu, promíchejte a vmíchejte do dýňové směsi. Přidejte lžíci škrobu a vanilkový extrakt a vypracujte do hladkého těsta. To vlijte na opečený korpus a vraťte zpět do trouby. Pečte zhruba 50 minut.
  4. Jakmile dopečete, nechte cheesecake hodinu vychladnout. Troubu nastavte na 100 °C a ujistěte se, že teplota v ní klesla na požadovanou teplotu. Vymíchejte bílky do sněhu a postupně elektrickým mixérem do něj vmíchejte moučkový cukr a zbylý škrob. Směsí naplňte zdobičku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte různě velké sněhové pusinky. Dejte na 45 minut do trouby, pokud začnou zlátnout, teplotu snižte a pečte o 10 minut déle.
  5. Karamelové Salko rozehřejte v mikrovlnce a polijte jím dort. Nechte ztuhnout, ozdobte pekanovými ořechy a hotovými sněhovými pusinkami a posypte skořicí.

Krásný podzim a dobrou chuť vám přeje Bezlepek.cz!

Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu
Jak na vanilkovou bezlepkovou bábovku

Bábovek není nikdy dost, a proto jeden recept po delší době zase přinášíme. Můžete ho vyzkoušet. Půjde o vanilkovou bábovku a n

Jak na vanilkovou bezlepkovou bábovku