Dýňový cheesecake se sněhovými pusinkami

Úžasná kombinace dýně, karamelu a směsi koření, která na podzim zahřeje! Ať už chystáte oslavu narozenin nebo chcete rodinu o víkendu překvapit něčím opravdu exkluzivním, víme, jak na to. Dnes s námi můžete vyzkoušet bezlepkový cheesecake zdobený sněhovými pusinkami. No není krásný už jen na pohled?

Ingredience:

  • 90 g máslových bezlepkových sušenek
  • 50 g pekanových ořechů
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • ¼ hrnku rozpuštěného Tatra másla
  • ¾ hrnku dýňového pyré
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 5 Českých vajec
  • ¼ lžičky soli
  • 1 ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 230 g smetanového přírodního sýru
  • 2 lžíce Olma Smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g moučkového cukru

Na ozdobu:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Sušenky rozlámejte a dejte do mixéru spolu s pekanovými ořechy a rozsekejte dohladka. Přimíchejte třtinový cukr, přilijte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto. Rozprostřete jej do vymazené formy a dejte na 10 minut do trouby.
  2. Smíchejte ¾ hrnku krystalového cukru s dýňovým pyré, 4 žloutky (bílky schovejte na sněhové pusinky), kořením a solí.
  3. Ve vyšší míse vyšlehejte dohladka přírodní sýr, postupně přidejte zbylý cukr, přidejte celé vejce a smetanu, promíchejte a vmíchejte do dýňové směsi. Přidejte lžíci škrobu a vanilkový extrakt a vypracujte do hladkého těsta. To vlijte na opečený korpus a vraťte zpět do trouby. Pečte zhruba 50 minut.
  4. Jakmile dopečete, nechte cheesecake hodinu vychladnout. Troubu nastavte na 100 °C a ujistěte se, že teplota v ní klesla na požadovanou teplotu. Vymíchejte bílky do sněhu a postupně elektrickým mixérem do něj vmíchejte moučkový cukr a zbylý škrob. Směsí naplňte zdobičku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem vytvořte různě velké sněhové pusinky. Dejte na 45 minut do trouby, pokud začnou zlátnout, teplotu snižte a pečte o 10 minut déle.
  5. Karamelové Salko rozehřejte v mikrovlnce a polijte jím dort. Nechte ztuhnout, ozdobte pekanovými ořechy a hotovými sněhovými pusinkami a posypte skořicí.

Krásný podzim a dobrou chuť vám přeje Bezlepek.cz!

Jak rychle na bezlepkové lívance

Někdy potřebujeme rychle něco teplého do žaludku, jednou z možností jsou lívance, pochopitelně bezlepkové. Je to vcelku jednodu

Jak rychle na bezlepkové lívance
Polévky pro zahřátí

Polévka představuje ideální zimní pokrm. Dřív se na stole objevovala denně, bylo to jídlo levné,...

Polévky pro zahřátí
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky