Pikantní trhané vepřové s bramborovou kaší

Trhané vepřové maso patří mezi klasiky americké kuchyně. Pomalu pečené maso při nižší teplotě zůstává úžasně šťavnaté a přípravou dostatečně navnadíte své hosty či rodinu, protože maso provokativně voní bytem několik hodin před servírováním. Finální úprava – trhání pomocí vidliček – a příprava hladké bramborové kaše už tolik času nezabere. Tento pokrm je proto ideální, pokud se při přípravě chcete napůl věnovat také hostům.

Ingredience:

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 150 °C. Vepřovou plec rozdělte na tři kousky. V misce smíchejte koření, 4 lžičky soli, 2 lžičky pepře a vmasírujte do plece. Poté maso potřete džemem.
  2. Dejte do pekáčku, přidejte k němu nahrubo nakrájenou cibuli a nakrájené jalapeños. Maso podlijte troškou vody, zakryjte alobalem a pomalu pečte 4 až 5 hodin.
  3. Brambory oloupejte, uvařte doměkka a rozšťouchejte. Nechte v nich rozpustit máslo a zamíchejte. Vlijte mléko a podmáslí (musí mít pokojovou teplotu) a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  4. Upečené maso přendejte do mísy a pomocí dvou vidliček jej natrhejte (přebytečný tuk a kůži nechte stranou).
  5. Bramborovou kaši servírujte s masem, cibulí a jalapeños přelité vypečenou šťávou.

Přejeme vám dobrou chuť!

 

Hummus z červené řepy

Čeká nás víkendové počasí jako ve Středomoří, takže jsme si nachystali na večerní zahradní party...

Hummus z červené řepy
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou