5U4A4518s

Svěží losos se šalvějí, citronem a bezlepkovými noky

Říkáte si, že lososa znáte na 1O1 způsobů a nemůže vás ničím novým překvapit? Tak to jste zcela jistě nevyzkoušeli kombinaci šalvěje a citronu. Dnes vaříme vynikající lehké a zdravé jídlo, ke kterému můžete navíc připravit domácí noky z našeho dřívějšího receptu!

Ingredience:

  • 500 g bezlepkových noků (koupené nebo domácí)
  • 4 filety z lososa s kůží
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžíce změklého Tatra Másla
  • 8 lístků šalvěje
  • 2 šalotky
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Nakrájený citron na ozdobu
  • Himalájská sůl
  • Mletý pepř

Postup:

  1. Noky uvařte podle návodu. Slijte vodu. Na teflonové pánvi na 2 lžících másla osmahněte nakrájenou šalotku, přidejte 4 natrhané lístky šalvěje, orestujte a přidejte noky. Osmahněte dozlatova, přendejte spolu s máslem do zavírací nádoby, uchovejte v teple.
  2. Filety lososa osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na pánvi od noků rozehřejte olej se zbylým máslem. Orestujte zbylou natrhanou šalvěj a položte na pánev filety kůží dolu. Pečte zhruba 5–7 minut.
  4. Filety obraťte a pečte dalších 5 minut. Ke konci pečení přelijte citronovou šťávou.
  5. Filety servírujte s bezlepkovými noky s máslem a šalvějí a ozdobené plátky citronu.

Přejeme dobrou chuť!

Hřejivá dýňová polévka

Polévky máme fakt rádi. Tahle je jednoduchá, sitá a prozáří vám podzimní den. Zkuste ji,...

Hřejivá dýňová polévka