recept

Bezlepková kapustnica, která zahřeje i zasytí

Tradiční slovenská zelňačka, kterou můžete podávat rovnou jako hlavní chod. S čerstvým bezlepkovým chlebem chutná úžasně, zahustit ale lze jen vařenou bramborou nebo zakysanou smetanou. Polévka z bílého kvašeného zelí, slovensky kapusty, patří mezi jídla, která vyžadují trochu více času na přípravu, za málo peněz ale uvaříte mnoho muziky!

Ingredience:

  • 750 g bílého kysaného zelí
  • 400 g uzených žeber
  • 150 g uzené klobásy
  • 50 g sušených hub
  • 2 bobkové listy
  • 30 g bezlepkové mouky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • Olma Kysaná smetana pochoutková k podávání

Postup:

  1. Uzená žebra vařte zhruba 3 hodiny v litru vody. Vývar schovejte, žebra nechte vychladnout a oberte z nich maso. Sušené houby alespoň na 20 minut namočte.
  2. Zelí slijte a nechte zhruba třetinu do polévky. Ve vývaru z žeber povařte zelí. Přidejte bobkový list, maso ze žeber a namočené houby. Jakmile budou houby měkké, přidejte rajčatový protlak a mletou papriku. Povařte, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a vařte dalších 10 minut.
  3. V trošce vody rozpusťte bezlepkovou mouku a vlijte ji do polévky. Promíchejte, přidejte prolisovaný česnek, povařte a sundejte z plotny. Podávejte se zakysanou smetanou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vepřová panenka na hruškách

V našich zemích vládne konzumaci masa stále vepřové. A tak jsme si ho připravili torchu...

Vepřová panenka na hruškách
Recept na tvarohové bezlepkové šišky

Pokud máte chuť na něco vydatnějšího a přitom časově nenáročného, zkuste tvarohové bezlepkové šišky. Stačí vám 40 minut i s pří

Recept na tvarohové bezlepkové šišky