5U4A6642

Bezlepkové včelí úly

Včelí úly patří mezi vánoční klasiku. Na první pohled se může zdát poměrně pracná, ale s úly se dobře pracuje a po několika kouscích už budete mít jejich přípravu v ruce! V receptu pracujeme s alkoholem – rumem nebo mandlovým likérem. Pokud si nejste jisti, že doma máte tento typ alkoholu „čistý“, tedy bezlepkový, doporučujeme použít třtinový rum nebo metaxu a případně mandlovou esenci.

Ingredience na těsto:

  • 160 g mletých bezlepkových piškotů (amarantové nebo kukuřičné)
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g Tatra Másla
  • 1 bílek z Českého vejce
  • 1–2 lžíce holandského kakaa
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce rumu nebo mandlového likéru
  • Formička na včelí úl
  • Krystalový cukr na obalení

Na krém si připravte:

A navíc zhruba 35 celých bezlepkových piškotů k zavíčkování úlů.

 

Postup:

  1. Nejprve si připravte těsto. Smíchejte suché ingredience, poté mokré a vypracujte kompaktní hladké těsto.
  2. To rozdělte na 35 kuliček a obalte v krystalovém cukru.
  3. Připravte si krém. Máslo pokojové teploty smíchejte s ostatními ingrediencemi a pomocí mixéru vymíchejte hladký krém. Tím naplňte zdobicí pytlík.
  4. Formičku vysypte cukrem, vtlačte do něj kuličku a koncem vařečky do něj udělejte důlek. Následně naplňte krémem, uzavřete piškotem a formičku vyklepněte nebo otevřete.

Dobrou chuť a krásný adventní čas vám přeje Bezlepek.cz!

Dvoubarevný nepečený koláč

Tenhle koláč by zvládla připravit i Dáša Říhová ze seriálu Most 🙂 Nemusí se totiž...

Dvoubarevný nepečený koláč
Quiche s cuketou a rajčaty

Dorazil k nám ze země galského kohouta a rázem si získal srdce všech fajnšmekrů. Slaný koláč,...

Quiche s cuketou a rajčaty