5U4A8065

Slaný koláč s červenou řepou a kozím sýrem

Ingredience:

  • 500 g uvařené řepy
  • 3 stroužky česneku
  • Hrst čerstvého rozmarýnu
  • 1 ½ lžíce olivového oleje
  • 1 ½  lžíce Tatra Másla
  • 370 g bezlepkového listového těsta
  • 2 šalotky
  • 2 Česká vejce velikosti L
  • 150 ml smetany
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 100 g tvrdého kozího sýra
  • Sůl a pepř
  • Hrst vlašských ořechů
  • Hrst čerstvé rukoly

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na koláč (o průměru cca 25 cm) vymažte máslem. Listové těsto vyválejte na plát a vyložte jím dno a stěnu formy. Dno propíchejte vidličkou, zatižte keramickými fazolemi a dejte na 10 minut do trouby. Nechte vychladnout.
  2. V pánvi rozehřejte olej a zbytek másla. Nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte nakrájenou řepu a orestujte. Přilijte balzamikový ocet a cukr a povařte 5–7 minut.
  3. Mezitím smíchejte vejce se smetanou a osolte o pepřete. Směs s řepou rozložte na korpus, posypte rozmarýnem a přelijte vaječnou směsí. Posypte rozdrobeným sýrem a ořechy. Pečte zhruba 20 minut.
  4. Nechte vychladnout a podávejte posypané rukolou.