dýňová polévka

Dýňová polévka

Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky – za 15 minut hotovo! Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 750g dýně (máslová nebo hokaido)
  • 30 g másla
  • 100 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g smetany
  • sůl a pepř
  • bezlepkové pečivo

Postup:

Dýni zbavte pecky a nakrájejte. Dále si orestujte šalotku na másle s nižší teplotou. Přidejte česnek nakrájený na plátky a dýni. Za občasného protřesení je nechte opékat asi 7-10 minut. Hrnec zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vše rozmixujte dohladka. Krátce povařte. Hrnec odstavte z plotny a do polévky vlijte smetanu. Ještě krátce promixujte. Polévku podávejte s bezlepkovým pečivem.

Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?
Polévky pro zahřátí

Polévka představuje ideální zimní pokrm. Dřív se na stole objevovala denně, bylo to jídlo levné,...

Polévky pro zahřátí