dýňová polévka

Dýňová polévka

Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky – za 15 minut hotovo! Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 750g dýně (máslová nebo hokaido)
  • 30 g másla
  • 100 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g smetany
  • sůl a pepř
  • bezlepkové pečivo

Postup:

Dýni zbavte pecky a nakrájejte. Dále si orestujte šalotku na másle s nižší teplotou. Přidejte česnek nakrájený na plátky a dýni. Za občasného protřesení je nechte opékat asi 7-10 minut. Hrnec zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vše rozmixujte dohladka. Krátce povařte. Hrnec odstavte z plotny a do polévky vlijte smetanu. Ještě krátce promixujte. Polévku podávejte s bezlepkovým pečivem.

Linecké a plněné ořechy

Ke klasickým druhům, které na míse s cukrovím nesmí chybět, patří linecké a ořechy. Vyzkoušejte je...

Linecké a plněné ořechy
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou