Osvědčená klasika na svačinu i jako pohoštění pro návštěvu!
Ingredience:
- 240g Hermelínu či jiný plísňového sýru (camembert, brie, atd.)
- 20g rajčatového protlaku
- 60g majonézy (opravdoví gurmáni si mohou udělat domácí majonézu)
- 60g cibule
- 3 stroužky česneku
- 10g nakládaných feferonek
- 1 lžička sladké papriky
- Chilli vločky nebo chilli koření podle chuti
- Sůl a pepř
- Bezlepkové pečivo
Postup:
Plísňový sýr nakrájejte na menší kostičky (případně jej můžete nahrubo nastrouhat. Připravte si také nadrobno nakrájenou cibuli, nadrťte česnek a nasekejte feferonky. Vše smíchejte dohromady a přidejte protlak a majonézu. Celou směs okořeňte sladkou paprikou a pokud máte rádi „ostřejší chutě“, přidejte více chilli. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Pro zvýraznění chuti doporučujeme přidat několik kapek láku z feferonek. Pokud máte dostatek času, než přijde návštěva, nechte pomazánku pár hodin uležet v lednici. Servírujte s bezlepkovým pečivem.