Hermelínová pomazánka

Osvědčená klasika na svačinu i jako pohoštění pro návštěvu! 

Ingredience:

  • 240g Hermelínu či jiný plísňového sýru (camembert, brie, atd.)
  • 20g rajčatového protlaku
  • 60g majonézy (opravdoví gurmáni si mohou udělat domácí majonézu)
  • 60g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10g nakládaných feferonek
  • 1 lžička sladké papriky
  • Chilli vločky nebo chilli koření podle chuti
  • Sůl a pepř
  • Bezlepkové pečivo

Postup:

Plísňový sýr nakrájejte na menší kostičky (případně jej můžete nahrubo nastrouhat. Připravte si také nadrobno nakrájenou cibuli, nadrťte česnek a nasekejte feferonky. Vše smíchejte dohromady a přidejte protlak a majonézu. Celou směs okořeňte sladkou paprikou a pokud máte rádi „ostřejší chutě“, přidejte více chilli. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Pro zvýraznění chuti doporučujeme přidat několik kapek láku z feferonek. Pokud máte dostatek času, než přijde návštěva, nechte pomazánku pár hodin uležet v lednici. Servírujte s bezlepkovým pečivem.

Bezlepkové mrkvové cupcakes

Cupcake, malý rozkošný dortíček s lahodným krémem navrchu. Pokud chcete vyzkoušet elegantní, sladkou, lahodnou jednohubku,...

Bezlepkové mrkvové cupcakes
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Mezi nejvybranější pochoutky v podzimním menu patří zvěřina. Má výraznou, lehce pikantní chuť, která je...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou