Bezlepková třešňová bublanina

Pokud máme na zahradě nebo z obchodu právě zralé třešně, můžeme udělat na neděli bezlepkovou bublaninu.

Co budeme potřebovat

400 g bezlepkové mouky Jizerky

300 g cukru krystal,

4 vejce,

130ml mléka,

130 ml oleje,

1 vanilkový cukr,

1/2 kypřícího prášku do pečiva

Umyté, (odpeckované) a usušené třešně

Postup přípravy

Vyšleháme bílky do pěny, do které zašleháme oba cukry. Přidáme žloutky, mléko a olej. Posléze přidáme mouku s kypřícím práškem a zašleháme. Na vymaštěný plech takto vytvořené těsto nalijeme a navrch vložíme třešně. Pečeme při teplotě 160 C až do zezlátnutí.

Zdroj: Ivaco.cz, ilustrační foto: wikimedia commons, Chmee2