Zkuste si bezlepkové tvarohové buchty.
Co budeme potřebovat
300 g bezlepkové mouky Mix B
2,5 dcl teplé vody nebo mléka
1 ks celé vejce
1/2 lžičky guarové gumy
1/2 sáčku sušených kvasnic
1,5 dcl oleje
špetka soli
tvaroh
kvásek:
1 dcl vlažného mléka
1 lžička cukru krystalového
1/2 sáčku sušených kvasnic
Postup
Nejprve si uděláme kvásek, přidáme bezlepkovou mouku, vajíčko, guarovou gumu, cukr, špetku soli a ručním šlehačem promícháme. Přidáme olej a znovu promícháme na jemné těsto. Dohněteme ručně pomoučenýma rukama, zakryjeme a necháme kynout aspoň 45 minut.
Když nám těsto pěkně nakyne, neválcujeme ho, ale rukama na válu rozhněteme do plochy. Nakrájíme na čtverce. Do vymazaných otvorů lžící vložíme tvaroh a dalším těstovým čtvercem přikryjeme a jemně spojíme a vytvarujeme do „kvádru“. Necháme ještě 15 – 20 minut kynout. Pak vložíme na plech potřený rozšlehaným vejcem a dáme do trouby péct 35-40 minut v teplotě 180 stupňů.
Zdroj: varecha.pravda, Ilustrační foto: wikimedia commons, Svobodat