Jak na bezlepkové halušky

Nejen Slováci, ale řada Čechů si ráda pochutná na haluškách. Bohužel celiatici si většinou musí nechat zajít chutě, pokud si ale nepřipraví tuto jednoduchou pochoutku jako bezlepkovou sami.

Co budeme potřebovat

40 dkg brambor

24 dkg bezlepkové mouky Mantler

2 vejce

sůl

250 ml bryndzy

100 ml kyselé smetany lahůdkové

slanina

 

Postup

Oloupané syrové brambory na jemno nastrouháme. Přidáme vajíčka, sůl, mouku, a uděláme těsto. Mouku můžeme trochu ještě přidávat, aby těsto bylo hutnější. Uvedeme osolenou vodu v hrnci do varu a těsto do hrnce protlačujeme skrze haluškovač (Speciální plechové síto na halušky s přesnými otvory). Halušky povaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na povrch. Mezitím smažíme na drobné kousky nakrájenou slaninu.

Uvařené halušky přecedíme přes sítko a trošku opláchneme vodou, aby se nelepily. Scezené halušky dáme do mísy a smícháme se zakysanou smetanou a brynzou.

Podáváme s osmaženou slaninou.

Zdroj: varecha.pravda.sk, ilustrační foto: wikimedia commons, Honza Groh (Jagro

Kuřecí tikka masala

Koření Garam Masala v kombinaci se zázvorem a česnekem dodá kuřecímu masu nádech exotických dálek!...

Kuřecí tikka masala
Kančí ragú s brusinkovou omáčkou

Mezi nejvybranější pochoutky v podzimním menu patří zvěřina. Má výraznou, lehce pikantní chuť, která je...

Kančí ragú s brusinkovou omáčkou