Avokádovo-švestkovo-kakaová mousse. Delikatesa bez lepku a bez laktózy

Letní mlsání nabírá obrátky. Když už se blíží ta olympiáda, tak jsme pro vás připravili super dezert, který: 1) je rychlý, 2) v sobě kombinuje české švestky a tropické ovoce z Brazílie, 3) bezpečně doplní energii po sportovním výkonu. Ale hlavně jde o senzační chuťovku.

Mluvíme o avokádovo-švestkovo-kakaové mousse (pěně), která v sobě neobsahuje ani gram mouky, ani gram cukru a žádný produkt obsahující laktózu. Nepeče se, takže uspokojí bezlepkáře i milovníky raw stravy. Aby toho nebylo málo – hotovo budete mít tak do 15 minut.

Co budete potřebovat?

  • 1 uzrálé avokádo
  • 1 a ½ polévkové lžíce medu
  • hrst sušených švestek
  • 1 větší sušený fík
  • 2 čajové lžičky kakaa
  • špetka skořice pro dochucení (ale není nutná)
    (tyto suroviny vystačí na 2 porce)

Pracovní postup

Nejprve rozmixujeme švestky s fíkem a medem do hladka. Poté do směsi přidáme nakrájené uzrálé avokádo a kakao. Vše znovu rozmixujeme, aby v pěně nebyly kousky avokáda. Pozor – půjde to trochu ztuha. Jakmile získáme konzistentní hmotu, tak směs rozdělíme na dvě poloviny do mističek a dáme vychladnout do ledničky. Dozdobit můžeme ovocem, poprášit lze skořicí. Koření se dá vmíchat i do mousse samotné, ale opatrně s ním. Byla by škoda všechen chuťový zážitek věnovat jen koření.

Doufáme, že si pochutnáte stejně jako my! Tenhle recept u nás rozhodně nezapadne.

Jarní tříbarevný salát

Dnešní recept je lehký, superrychlý a pomůže Vám třeba při dietce. Ingredience: 200 g vyprané...

Jarní tříbarevný salát
Jak na vanilkovou bezlepkovou bábovku

Bábovek není nikdy dost, a proto jeden recept po delší době zase přinášíme. Můžete ho vyzkoušet. Půjde o vanilkovou bábovku a n

Jak na vanilkovou bezlepkovou bábovku
Amarantovo kapustové karbanátky

Po víkendu si s námi pojďte trošku oddechnout od masa a udělejte si výtečné amarantovo...

Amarantovo kapustové karbanátky