Pohanková kaše

pro 2 osoby:

1 šálek loupané pohanky (100 g)

1,5 šálku mléka

špetka soli

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů

½ lžičky skořice

1 lžička medu

rozinky, nebo jiné sušené ovoce

Pohanku v sítku propláchněte, vložte do kastrůlku, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Kastrůlek odstavte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte na teplém místě „dojít“ (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Mezitím si nakrájejte jablko a přidejte ho spolu s ostatními ingrediencemi do kaše.

Můžete ozdobit rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.

Bezlepkové Fish&chips

Za fish&chips nemusíte cestovat až do Londýna. Tuhle britskou bezlepkovou pochoutku si udělejte klidně doma....

Bezlepkové Fish&chips
Voňavé perníčky

Ke svátkům prostě patří, Vánoce ani Velikonoce se bez nich neobejdou. Dají se využít na...

Voňavé perníčky