Pohanková kaše

pro 2 osoby:

1 šálek loupané pohanky (100 g)

1,5 šálku mléka

špetka soli

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů

½ lžičky skořice

1 lžička medu

rozinky, nebo jiné sušené ovoce

Pohanku v sítku propláchněte, vložte do kastrůlku, zalijte mlékem, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Kastrůlek odstavte z plotny, přiklopte pokličkou a nechte na teplém místě „dojít“ (asi 40 minut, aby pohanka vařením neztratila cenné látky). Mezitím si nakrájejte jablko a přidejte ho spolu s ostatními ingrediencemi do kaše.

Můžete ozdobit rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.

Chutná dýňová polévka

Co je lepšího, než přirozeně bezlepková strava. Uvařit dobrou polévku se určitě vyplatí. Vyzkoušejte dýňovou.

Chutná dýňová polévka
Arancini jsou pozdravem z jihu

Že neuhádnete, kde je v posledních dnech prakticky stejné počasí jako u nás? Tedy slunečno...

Arancini jsou pozdravem z jihu