Hráškový krém

pro 2 osoby:

1 ks pórku (světlá část)

1 stroužek česneku

500 g mraženého hrášku

500 ml zeleninového vývaru

210 g smetany

sůl, pepř

2 lžíce oleje

Čerstvá petrželka, vařený hrášek, bazalkové pesto – na ozdobu

Ve vyšším hrnci na oleji orestujete nakrájený pórek, česnek, přidejte mražený hrášek, sůl a pepř. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut. Vyjměte část uvařených hrášků a nechte stranou na ozdobu. Polévku přes cedník propasírujte. Přidejte smetanu a ještě pár minut provařte. Dochuťte solí. Na závěr do polévky přidejte bazalkové pesto, vařený hrášek a nasekanou petrželku.

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché

Sice letos houby skoro nerostly, ale třeba máte někde sušené nebo se dají případně použít i žampiony. Můžete vyzkoušet kulajdu

Bezlepková kulajda. Je to jednoduché
Borůvkovo-mangovo-pistáciové smoothie

Smothie v podání borůvek, svěžího manga a lahodných pistácií! Skvělý prázdninový recept na lahodnou svačinku....

Borůvkovo-mangovo-pistáciové smoothie