Cuketové špagety s boloňskou omáčkou

pro 2 osoby:

300 g mletého hovězího masa

1 cibule

3 stroužky česneku

1 řapík celeru

1 mrkev

1 konzerva krájených rajčat (400 g)

1 dcl vody

sůl, pepř

2 lžíce sušené bazalky (oregana)

2 lžíce olivového oleje

2 menší cukety

100 g sýr ementálského typu

Cuketu nakrájejte na tenké plátky pomocí škrabky na brambory, nebo na nudličky pomocí spiralizéru.

Mrkev nastrouhejte, cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno.

Na oleji nechte zesklovatět cibulku, přidejte česnek, mrkev a celer. Zvyšte teplotu, přidejte maso, sůl, pepř a za stálého míchání osmahněte maso dohněda. Do směsi přidejte rajčata, sušenou bazalku, vodu, přiveďte k varu a potom snižte teplotu. Za občasného míchání vařte cca 1,5 hodiny.

Cuketové špagety vložte do sítka, krátce spařte vroucí vodou.

Špagety servírujte s připravenou omáčkou a strouhaným sýrem.

Balzamikové kuře se salátem

Dnes máme chuť na kuřecí. Ale chce to něco originálního… Tak vyzkoušíme balzamikové kuře se...

Balzamikové kuře se salátem
Znáte corndogy?

Tahle party laskomina pro celiaky je zábavná a málokde se s ní setkáte. Takže nezbývá,...

Znáte corndogy?
Zapečené žampiony s nivou

pro 2 osoby: 8 žampionů 1 jarní cibulka 100 g Nivy 100 g anglické slaniny...

Zapečené žampiony s nivou