Tradiční a voňavé: Kuře pečené na česneku a cibuli

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 3 cibule
  • 2 hlavy česneku
  • 2 dcl kuřecího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 1 kg brambor

Kuřecí čtvrtky očistěte, osolte. Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na čtvrtky, česnek na plátky. V pekáči na sporáku rozehřejte 2 lžíce oleje, kuře na něm zprudka orestujte dozlatova. Přidejte cibuli a na závěr česnek (aby nezhořkl). Podlijte vývarem, pekáč zakryjte, pečte v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut. Potom odkryjte, za občasného podlévání výpekem pečte dalších 30 minut dozlatova. Výpek z kuřete dochuťte solí, pepřem, přidejte máslo pro zjemnění.

Brambory omyjte i se slupkou, nakrájejte na čtvrtky. Plech vyložte pečícím papírem, brambory na něj vyskládejte, osolte je a opepřete, potřete olejem. Pečte společně s kuřetem asi 30 minut dozlatova.

Dobrou chuť!

Jak na moravské bezlepkové koláče

Za dlouhých zimních večerů nebo při sychravém víkendovém odpoledni možná zbude čas na trochu složitější přípravu dobrot. Napřík

Jak na moravské bezlepkové koláče
Bezlepkové perníčky

Je to klasika, že ano. U nás v redakci perníčky vždycky tak jako nenápadně mizí...

Bezlepkové perníčky