Velikonoce bez lepku a netradičně – kokosový beránek

Pojďte si s námi připravit netradičního a možná i poněkud exotického velikonočního beránka. Samozřejmě bez lepku. Užijete si s ním i trochu legrace, protože díky plodům goji beránek získá vskutku originální vzezření.

Co budete k pečení potřebovat?

250 g kokosové mouky
špetka soli
1 lžička jedlé sody
4 vejce
100 g moučkového cukru
250 g tvarohu
200 g másla
strouhaný kokos na vysypání formy
plody goji – na ozdobu

Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. Troubu předehřejte na 160 °C (horký vzduch).
Smíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli.  Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a změklým máslem vyšlehejte do pěny. Pak postupně zašlehejte moučnou směs a tvaroh. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujete do těsta.
Těsto vlijte do formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 – 50 minut. Pak nechte krátce zchladnout ve formě a vyklopte.
Beránka ozdobte plody goji.

Krásné Velikonoce! 🙂

Linecké a plněné ořechy

Ke klasickým druhům, které na míse s cukrovím nesmí chybět, patří linecké a ořechy. Vyzkoušejte je...

Linecké a plněné ořechy
Mini Pavlovky s lesním ovocem

Dezert, který milujeme! A není potřeba dělat velký dort, naopak tyhle “mini Pavlovky” jsou snad...

Mini Pavlovky s lesním ovocem
Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na m

Bezlepkový borůvkový moučník