Velikonoce bez lepku a netradičně – kokosový beránek

Pojďte si s námi připravit netradičního a možná i poněkud exotického velikonočního beránka. Samozřejmě bez lepku. Užijete si s ním i trochu legrace, protože díky plodům goji beránek získá vskutku originální vzezření.

Co budete k pečení potřebovat?

250 g kokosové mouky
špetka soli
1 lžička jedlé sody
4 vejce
100 g moučkového cukru
250 g tvarohu
200 g másla
strouhaný kokos na vysypání formy
plody goji – na ozdobu

Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. Troubu předehřejte na 160 °C (horký vzduch).
Smíchejte mouku s jedlou sodou a špetkou soli.  Oddělte žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a změklým máslem vyšlehejte do pěny. Pak postupně zašlehejte moučnou směs a tvaroh. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujete do těsta.
Těsto vlijte do formy. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 45 – 50 minut. Pak nechte krátce zchladnout ve formě a vyklopte.
Beránka ozdobte plody goji.

Krásné Velikonoce! 🙂

Jahodový bezlepkový dort

Sice už není sezóna jahod, ale i na podzimní podvečer se hodí dobrý lehký dort. A jahody si můžeme obstarat i někde teď čerstvé

Jahodový bezlepkový dort