Snadná obrana proti podzimním depresím: pečená kuřecí stehna na pomerančích

Máte na podzim chmurnou náladu nebo snad deprese? Tak s tím vším zatočte delikatesou na talíři a pojďte si s námi udělat pečená kuřecí stehna na pomerančích. Bezlepková a jak jinak než se  snadnou přípravou 🙂

Ingredience:
2 balení Zlaté kuře – stehna,
4 pomeranče,
2 větší cibule,
5 lžic olivového oleje,
6 ½ lžic tuzemského rumu,
šťáva z poloviny pomeranče,
šťáva z poloviny citronu,
3 lžíce třtinového cukru,
2 lžičky soli,
2 lžičky skořice,
špetka pepře.

Postup:
1.    V misce smíchejte rum, pomerančovou a citronovou šťávu, olivový olej, skořici, sůl, pepř, třtinový cukr. Pořádně promíchejte.
2.    Stehna dejte do pekáče a polijte směsí, nechte alespoň hodinu marinovat.
3.    Na plátky nakrájejte pomeranče, na čtvrtiny šalotky. Přidejte ke stehnům a dejte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte zhruba 45 minut, dokud není kůžička křupavá. Průběžně stehna polévejte šťávou.
4.    Podávejte s bramborovou kaší ochucenou špetkou muškátového oříšku.