Snídaňové muffiny

Zažeňte odpolední nudu a připravte si na zítřek lahodné snídaňové muffiny. Jsou slané, hravé a vynikající! Recept je pro 3–4 osoby.

Ingredience:
10 vajec Českých vajec velikosti M,
3 hrsti baby špenátu,
3 hrsti krájené brokolice,
3 hrsti krájené žluté papriky,
3 hrsti krájené červené papriky,
hrst nadrobno nakrájené slaniny,
3 hrsti krájených cherry rajčátek,
hrst strouhaného cheddaru,
hrst strouhané mozzarelly,
sůl a pepř na dochucení,
hrst nadrobno nakrájené šalotky,
hrst krájené jarní cibulky.

Postup

  1. Ve větší nádobě vejce pořádně rozmíchejte.
  2. Formu na 12 cupcaků posprejujte olejem a začněte kombinovat ingredience: baby špenáta a cherry rajčátka, červenou papriku a cheddar, brokolice a mozzarella, žlutá paprika a slanina. Kombinací lze vymyslet mnoho.
  3. Osolte a opepřete a dozdobte polovinu budoucích muffinů šalotkou a druhou jarní cibulkou.
  4. Do náplní vlijte vejce a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte cca 20 minut.

Videorecept čtenáři najdou na facebookovém profilu Bezlepek.cz.

Bezlepkové slané pagáčky

Sladkostí je docela dost... Pro změnu můžeme vyzkoušet upéci něco slaného, například slovenské bezlepkové máslové pagáčky. Příp

Bezlepkové slané pagáčky
Hovězí tatarák

na 2 porce: 300 g mletého hovězího (mladý býček) 1 cibule sůl, pepř, mletý kmín,...

Hovězí tatarák