Sobotní francouzský brunch se špenátovým quiche

Sobtoní dopoledne přímo vyzývá k pohodlnému lenošení. Tak proč si neudělat malý á la francouzský brunch? Třeba rovnou do postele 🙂 Zkuste si s námi připravit bezlepkový špenátový quiche z batátů. Je vynikající!

Ingredience:
1 velká sladká brambora (batát),
250 g baby špenátu,
1 menší cibule,
2 stroužky česneku,
½ lžíčky muškátového oříšku,
200 ml smetany Tatra na vaření,
4 Česká vejce velikosti M,
150 g strouhaného cheddaru,
3 lžíce řepkového oleje (hodí se na smažení lépe než třeba slunečnicový – podívejte se na více informací o olejích).

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Sladkou bramboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Formu na quiche vymažte olejem. Na dno vyskládejte plátky brambory. Šest plátků přepulte a vyskládejte dokola formy. Dejte na péct na 15 minut do troubu.
  3. Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a propasírované stroužky česneku. Přidejte špenát a osmahněte. Sundejte z plotýnky.
  4. Do mísy rozklepněte vejce, přidejte smetanu, osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a rozkvedlejte.
  5. Vyndejte opečený bramborový základ. Na něj rozprostřete špenát, rovnoměrně vlijte vaječnou směs a posypte strouhaným cheddarem.
  6. Dejte zapéct na 30 minut do trouby a podávejte.

Celý recept a pracovní postup jsme pro vás natočili také na video, které najdete na našem facebookovém profilu.

Müsli tyčinky

8-12 ks 2 hrnky pohankových vloček 1 hrnek ořechů a semínek (mandle, strouhaný sušený kokos,...

Müsli tyčinky
Jáhlové čokokostky

Pojďte si osladit nadcházející víkend s naším receptem na jáhlové čokokostky. Sobotní návštěva vás jistě...

Jáhlové čokokostky
Jahodové bezlepkové knedlíky

Nastává čas sladkých jahod a tedy i jahodových knedlíků. Bezlepkových receptů je pochopitelně celá. Pro inspiraci uvádíme jeden

Jahodové bezlepkové knedlíky