Třešňová zmrzlina nejen ke Dni dětí

Už zítra 1. června na nás opět čeká Den dětí! Ano, čas šíleně letí. Pokud chcete své ratolesti odměnit něčím domácím, bezlepkovým a ovocným, tak s námi pojďte vyrobit třešňovou zmrzlinu. Určitě potěšíte i vlastní mlsný jazýček 🙂

Ingredience jsou rozpočítány na 10 nanuků.

Ingredience:
2 hrnky vypeckovaných třešní,
7 rozpůlených vypeckovaných třešní,
šťáva z jednoho citronu,
⅓ hrnku medu,
2 hrnky Olma Bio Via natur bílý

Postup:

  1. Rozmixujte dohladka 2 hrnky vypeckovaných třešní. Přes síto přeceďte vzniklé pyré.
  2. Do třešňového základu přimíchejte citronovou šťávu.
  3. V misce smíchejte jogurt s medem. Jakmile vznikne kompaktní směs, polovinu vlijte do třešňového základu.
  4. Připravte si tvořítka na nanuky. Třetinu třešňové směsi rozlijte do formiček, poté rozlijte celou jogurtovou směs a na závěr přilijte zbylou třešňovou. Do formiček vměstnejte rozpůlené třešně a dejte alespoň na 5 hodin do mrazáku.
Jak na bezlepkové medovníčky

Blíží se čas Vánoc, tak neuškodí nějaký dobrý recept na sladké. Co takhle bezlepkové medovníčky. Využili jsme recept autorky Iv

Jak na bezlepkové medovníčky
Mexická kukuřičná polévka

Mexiko je od nás vzdálené nějakých 9500 kilometrů, což nám ale nebrání ochutnávat aspoň jeho...

Mexická kukuřičná polévka
Hovězí tatarák

na 2 porce: 300 g mletého hovězího (mladý býček) 1 cibule sůl, pepř, mletý kmín,...

Hovězí tatarák