Když je vedro, tak se hodí každé osvěžení. Ale banánový zmrzlinový dort navíc skvěle chutná! Potěšíte jím svoje děti nebo třeba návštěvu.
Ingredience:
hrnek bezlepkových ovesných vloček,
¾ hrnku mandlové moučky,
hrnek vypeckovaných sušených datlí,
1-2 lžíce jablečného pyré,
5 mražených banánů,
hrnek vychlazeného kokosového krému,
⅓ hrnku hořkého kakaa,
2 lžičky vanilkového extraktu,
hrnek mražených jahod,
½ hrnku nastrouhané hořké čokolády,
čerstvé jahody na ozdobu.
Postup:
- Připravte si korpus. Tyčovým mixérem rozmixujte vločky, přidejte mandlovou moučku, datle a lžíci jablečného pyré. Mixujte dohladka. Pokud je směs moc tuhá, přidejte ještě lžíce jablečného pyré.
- Těsto na korpus rozprostřete na dno formy na dort a dejte do mrazáku.
- Připravte si čokoládovou vrstvu. Rozmixujte dva mražené banány a vmíchejte ¼ hrnku kokosového krému, kakaem a ½ lžičkou vanilkového extraktu. Mixujte do hladka a rozprostřete na korpus. Dejte do mrazáku alespoň na 30 minut.
- Připravte si vanilkovou vrstvu. Další dva mražené banány rozmixujte dohladka spolu s ½ hrnkem kokosového krému a lžičkou vanilkového extraktu. Rozprostřete na ztuhlou čokoládovou vrstvu a opět dejte do mrazáku na 30 minut.
- Připravte si poslední, jahodovou vrstvu. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka zbylý mražený banán, ¼ hrnku kokosového krému, mražené jahody a ½ lžičky vanilkového extraktu. Jahodovou směs rozprostřete na ztuhlou vanilkovou vrstvu a dejte alespoň na 10 minut do mrazáku.
- Zmrzlinový dort posypte čokoládou a dejte minimálně na hodinu do mrazáku.
- Těsně před servírováním ozdobte nakrájenými čerstvými jahodami.
Náš tip: k dortu se navíc perfektně hodí doma připravená šlehačka jako doplněk k jahodám nebo třeba k přípravě vídeňské kávy.