Jáhlové čokokostky

Pojďte si osladit nadcházející víkend s naším receptem na jáhlové čokokostky. Sobotní návštěva vás jistě pochválí 🙂

Ingredience:
1¾ hrnku jáhlových pukanců,
½ hrnku burákového másla,
⅓ hrnku medu,
½ hrnku kokosového oleje,
½ hrnku kousků hořké čokolády,
¼ hrnku Tatra Pikao,
3 lžíce hořkého kakaa

Postup:

  1. V kastrůlku na mírném ohni smíchejte burákové máslo s medem a čtvrt hrnku kokosového oleje.
  2. Směs vlijte do větší mísy s jáhlovými pukanci. Pořádně promíchejte a přendejte do hranaté pečicí formy (nejlépe 20×20 cm) lehce vymazané kokosovým olejem. Obsah do ní pevně vmáčkněte a dejte do lednice.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s Pikaem a zbylým kokosovým olejem, smíchejte a nechte trochu vychladnout. Následně směs rozprostřete na připravené pukance. Posypte hořkým kakaem a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice (nejlépe přes noc). Nakrájejte na kostky a podávejte.
Jak na bezlepkový tiramisu

Asi se nám sbíjí chutě, když jdeme do cukrárny a nemůžeme si dát všechny ty sladkosti, které lákají ve vitríně. Asi jen výjime

Jak na bezlepkový tiramisu
Quiche s cuketou a rajčaty

Dorazil k nám ze země galského kohouta a rázem si získal srdce všech fajnšmekrů. Slaný koláč,...

Quiche s cuketou a rajčaty