Rýžové (palcové) sušenky

Když budou ty Vánoce… Všude na vás kouká cukroví a člověk by si i dal, kdyby nebylo plné lepku. A přesně proto jsme vám připravili recept na palcové sušenky, kdy si s klidem budete moci nabídnout a myslet na to, jak se budete v lednu potit ve fitku 🙂

Ingredience:
1½ hrnku rýžové mouky,
½ hrnku cukru,
1 České podestýlkové vejce,
½ hrnku Tatra Tradičního českého másla,
lžička vanilkového extraktu,
¼ lžičky jedlé sody,
¼ lžičky kypřícího prášku,
špetka soli,
¼ hrnku jahodového džemu

Postup:

  1. Máslo nechte změknout při pokojové teplotě. Utřete jej s cukrem, přimíchejte vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, jedlou sodu, kypřící prášek a sůl a vypracujte hladké těsto.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vyrobte zhruba 30gramové kuličky, které zploštěte palcem tak, že v nich vytvoříte důlek. Ten následně vyplňte džemem.
  3. Dejte péct na 10-12 minut a nechte vychladnout.
Bezlepkové včelí úly

Včelí úly patří mezi vánoční klasiku. Na první pohled se může zdát poměrně pracná, ale...

Bezlepkové včelí úly
Bezlepkový borůvkový moučník

Nastal čas borůvek, takže určitě přijde vhod nějaký ten moučník s tímto velmi zdravým ovocem. Recept je na dobrotu pečenou na m

Bezlepkový borůvkový moučník
Tvarohový koláč k Svátku sousedů

Víte, že na dnešek připadá Svátek sousedů? Ne? Tak zkuste připravit náš rychlý tvarohový dort,...

Tvarohový koláč k Svátku sousedů
Jahodové knedlíky z kynutého těsta

Jahodová sezona rozhodně nekončí v polovině července! Díky novým odrůdám stáleplodících jahodníků si toto oblíbené...

Jahodové knedlíky z kynutého těsta