Na zahřátí: kuřecí polévka se žampiony

Venku je ještě chladno. Proto by se Vám mohla hodit kuřecí polévka se žampiony, která zahřeje a zasytí.

Ingredience:
2 lžíce Olma másla,
střední cibule,
½ hrnku celeru,
½ hrnku mrkve,
5 stroužků česneku,
250 g žampionů,
lžička čerstvého rozmarýnu,
lžička čerstvého tymiánu,
250 g Zlaté kuře – prsa,
⅔ hrnku Tatra Smetany na vaření,
8 hrnků kuřecího vývaru,
lžíce kukuřičného škrobu,
sůl a pepř na dochucení,
čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Ve větším hrnci orestujte na rozpuštěném másle nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte celer a vařte 2-3 minuty. Poté přidejte oloupané a na plátky nakrájené žampiony, nasekaný rozmarýn a tymián. Povařte zhruba 5 minut a vlijte vývar.
  2. Do vývaru dejte kuřecí prsa vcelku, lžičku soli, ¼ lžičky pepře a přiveďte k varu. Snižte teplotu plotýnky a vařte cca 15 minut.
  3. Uvařená kuřecí prsa vyndejte z vývaru a pomocí dvou vidliček je natrhejte na malé kousky masa.
  4. Do smetany na vaření vmíchejte kukuřičný škrob, vlijte do polévky a pořádně zamíchejte. Přidejte kuřecí maso a podávejte. Každou porci ozdobte petrželkou.
Bezlepková tomatová polévka

Taky se vám urodilo tolik rajčat, že nevíte, co s nimi? Zkuste si zítřejší oběd...

Bezlepková tomatová polévka
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků
Tvarohová štóla

Pokud chcete ochutnat pravou štólu, musíte se vypravit do Drážďan. Začala se zde péct koncem...

Tvarohová štóla