Pestrý kuřecí pilaf

Základní surovinu pilafu (či pilavu) tvoří rýže nebo pšeničný bulgur. S Bezlepek.cz můžete zkusit vynikající, bezpečně gluten-free verzi! Poměrně rychlé a lehké jídlo, tradiční pro Východní Evropu, Střední východ a také jihoasijskou kuchyni, vás nadchne chutí i barevnou zeleninou!

Ingredience:

  • 4 kuřecí horní stehna Vodňanské kuře 
  • 1 ½ hrnku dvoubarevné rýže
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 hrsti čerstvé petržele (nebo 2 lžičky sušené petržele)
  • 1 oranžová mrkev
  • 1 fialová mrkev
  • 4 šalotky
  • 1 hrnek baby žampionů
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce nasekané šalvěje
  • 1 lžíce Tatra Másla
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího pekáčku vsypte rýži, smíchejte s vývarem, s kousky mrkve, se žampiony, s citronovou šťávou a petrželí. Osolte, opepřete a promíchejte.
  2. Smíchejte lžíci olivového oleje s tymiánem, šalvějí a osolte a opepřete. Připravenou směsí potřete omytá a osušená kuřecí stehna.
  3. Na lžíci zbylého olivového oleje a másle osmahněte ze všech stran kuřecí stehna a vyskládejte je na připravený pekáč s rýží. Na zbylém tuku osmahněte šalotky a přidejte ke kuřeti. Dejte do trouby a pečte zhruba 30 minut.
  4. Posypte čerstvým rozmarýnem a servírujte.

Přejeme vám dobrou chuť!

Rýžové (palcové) sušenky

Když budou ty Vánoce… Všude na vás kouká cukroví a člověk by si i dal,...

Rýžové (palcové) sušenky
Portobello burgery na víkend!

Věděli jste, že květen je měsícem hamburgerů? A že se dají skvěle připravit také z...

Portobello burgery na víkend!
Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků

Na pultech obchodů dnes najdete desítky různých druhů párků: tradiční frankfurtské nebo vídeňské, jemné, debrecínské, loupací,

Výlet do historie (nejen) bezlepkových párků