Pad Thai: zázrak z Thajska

Co nás na asijské kuchyni baví nejvíce? Většina pokrmů je přirozeně bezlepkových, barevných a plných zeleniny. Pro našince netypické chutě a vůně nesednou každému, nám ale čerstvé koriandrové lístky, strouhaný zázvor a arašídy učarovaly. Proto si dnes s námi můžete vyzkoušet tradiční thajské nudle Pad Thai.

Ingredience:

  • 350 g širokých rýžových nudlí
  • 1 cuketa
  • 2 mrkve
  • 1 žlutá paprika
  • 2 jarní cibulky
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g baby žampionů nebo jiných hub
  • 200 g kuřecích prsou Vodňanské kuře
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Sůl a pepř

Na arašídovou omáčku:

  • ¼ hrnku změklého arašídového másla
  • ¼ hrnku kokosového mléka
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky

Na ozdobu:

  • ½ hrnku opražených arašídů
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Lžička sezamových semínek
  • 1 lžička mletého chilli
  • Kousek limetky

Postup:

  1. Nudle připravte a uvařte podle návodu na obale. Slijte je a přidejte trochu oleje, aby se neslepily, a promíchejte se zeleninovými nudlemi. Nechte stranou.
  2. Mrkev oloupejte, cuketu omyjte a nakrouhejte na spiralizéru na nudle. Jarní cibulku nakrájejte na jemno, česnek na plátky a houby a papriku na menší kousky.
  3. Kuřecí nakrájejte na menší kostičky a osolte a opepřete. Na oleji opečte cibulku a česnek, přidejte kuřecí a orestujte. Přidejte houby a papriku, přilijte 2 lžíce sojové omáčky, přisypte cukr a povařte 3–4 minuty.
  4. Směs promíchejte s nudlemi, smíchejte ingredience na arašídovou omáčku a vmíchejte do pad thai.
  5. Servírujte posypané opraženými arašídy, koriandrem, seznamem, chilli a k porci přidejte kousek limetky na pokapání.

Přejeme vám dobrou chuť!

Bezlepkový mrkvový dort

Co dodat? Mrkvový dort je klasika. Naídněte ho návštěvě a sami uvidíte, jak se jí...

Bezlepkový mrkvový dort