dýňová polévka

Dýňová polévka

Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky – za 15 minut hotovo! Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 750g dýně (máslová nebo hokaido)
  • 30 g másla
  • 100 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g smetany
  • sůl a pepř
  • bezlepkové pečivo

Postup:

Dýni zbavte pecky a nakrájejte. Dále si orestujte šalotku na másle s nižší teplotou. Přidejte česnek nakrájený na plátky a dýni. Za občasného protřesení je nechte opékat asi 7-10 minut. Hrnec zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vše rozmixujte dohladka. Krátce povařte. Hrnec odstavte z plotny a do polévky vlijte smetanu. Ještě krátce promixujte. Polévku podávejte s bezlepkovým pečivem.

Bezlepkové svatomartinské menu

Už po víkendu nás čeká svátek svatého Martina. Přestože to na první sněhovou nadílku nevypadá,...

Bezlepkové svatomartinské menu
Mercredi français: Ratatouille

Trocha franštiny nikoho nezabije. Aneb jak titulek napovídá, tak dnes jedeme francouzskou středu s ratatouille....

Mercredi français: Ratatouille