dýňová polévka

Dýňová polévka

Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky – za 15 minut hotovo! Co budete potřebovat?

Ingredience:

  • 750g dýně (máslová nebo hokaido)
  • 30 g másla
  • 100 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g smetany
  • sůl a pepř
  • bezlepkové pečivo

Postup:

Dýni zbavte pecky a nakrájejte. Dále si orestujte šalotku na másle s nižší teplotou. Přidejte česnek nakrájený na plátky a dýni. Za občasného protřesení je nechte opékat asi 7-10 minut. Hrnec zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Vše rozmixujte dohladka. Krátce povařte. Hrnec odstavte z plotny a do polévky vlijte smetanu. Ještě krátce promixujte. Polévku podávejte s bezlepkovým pečivem.

Dar moudré Athény aneb sláva olivám

Podle řecké mytologie byl olivovník symbolem bohyně moudrosti. Ta se na Akropoli utkala v souboji s bohem...

Dar moudré Athény aneb sláva olivám
Zelené kari s chřestem

V našich končinách se v poslední době zase začíná stávat populárním chřest. A to je...

Zelené kari s chřestem
Zapečené provensálské cukety

Dnes nenabízíme recept na moučný výrobek, ale na přirozeně bezlepkovou přípravu obědu nebo večeře. Je to poměrně jednoduché, do

Zapečené provensálské cukety